MAGAZIN VINURI ONLINE

X

PRINCE STIRBEY

Podgoria Dragasani se afla in zona Olteniei si este una dintre cele mai traditionale si importante centre viti-vinicole ale tarii. Dealurile podgoriei Dragasani, asemanatoare regiunii Toscana, cu expozitia pantelor in toate directiile, sunt compuse din soluri argilo lutuoase si brun roscat de padure (soluri reci) pe straturi de nisip, care apar uneori si la suprafata. Asadar regiunea Dragasani se preteaza fie pentru soiuri albe, preferabil pe pante cu expozitia nordica sau estica – fie pentru soiuri rosii precum si albe aromatizate, de preferat pe expozitii sudici si vestici.

Domeniile Stirbey din Dragasani s-au renascut in dimensiunile sale istorice:

- 30 ha teren, din care 20 ha vii, amplasate pe Dealul Oltului, la o inaltime de 260 – 340 m , cu expozitia sudica, vestica si nord-estica, pe soluri argiloase si nisipoase.
Crama din anii 1920, renovata in 2003, dimensionata si conform criteriilor moderne pentru prelucrarea productiei din 20 ha de vie. Casa de locuit si birouri.

Dupa anul 2001 au fost replantate 8 ha de vie, din care 4 ha cu Cabernet Sauvignon, Novac si Negru de Dragasani, 2 ha cu Merlot si 2 ha cu Sauvignon Blanc. Restul suprafetelor este plantat cu soiurile autohtone Cramposie Selectionata,  Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala.

Ponderea principala o au soiurile autohtone :


- Cramposie Selectionata - soi care se cultiva de multe veacuri in podgoria Dragasani, care – fermentat la temperatura controlata – dezvolta arome proaspete de fructe ca mere si pere. Impreuna cu aciditatea placuta, rezulta un vin potrivit in orice ocazie.
- Feteasca Regala - soi tipic din Romania, caracterizat prin gustul specific floral si de fructe exotice, un insotitor recomandat pentru peste si carne de pasare.
- Tamaioasa Romaneascacu radacinile istorice in podgoria Dragasani, dezvaluie un buchet aromatic surprinzator de scortisoara, muscat si trandafiri, intarit de un rest de zahar bine echilibrat de o aciditate care ii confera prospetime.

Ca soiuri internationale se cultiva soiuri raspandite de peste 100 de ani in podgorie, anume
- Sauvignon Blanc- soi din Franta, care a gasit la Dragasani o a “doua patrie”, evidentiandu-se aici clar de un Sauvignon international si la moda, prin aroma de fan, flori de camp, si coaja de arbore, reflectand parfumurile tipice ale podgoriei.
- Cabernet Sauvignon cunoscut ca 'Bordeaux de Dragasani' deja din secolul XIX, preia corpul, volumul si taninul din solul adanc si bogat de argila, rotunjit de arome de coacaze negre si mure.

 Principiile esentiale ale Domeniilor Stirbey au fost si vor ramane:

- Producerea vinurilor de calitate inalta pentru piata interna si export
- Promovarea soiurilor autohtone din podgoria Dragasani
- Pastrarea caracteristicilor tipice ale soiurilor prin tratamente naturale in vie si prelucrarea prudenta a strugurilor in crama.

Ordoneaza dupa:

 

© 2024 LoveWine.ro - magazin online vinuri

COMENZI TELEFONICE:

0723 602 611

TRANSPORT GRATUIT
PENTRU COMENZI:

mai mari de 200 lei in Bucuresti. Pentru comenzi mai mici de 200 lei, costul transportului in Bucuresti este de 15 lei.mai mari de 400 lei in Provincie. Pentru comenzi mai mici de 400 lei, costul transportului in Provincie este de 20 lei.